Módszerünkkel különleges ízű kompót készíthető minimális idő- és energiaráfordítással, mindössze hét lépésében.
1. Sterilizáljuk a befőttesüvegeket és ellenőrizzük a tetőket, hogy jól zárnak-e.
2. Mossuk meg a körtét, vágjuk szeletekre, hámozzuk meg és szedjük ki a magházát.
3. Minden üveget töltsünk meg körteszeletekkel.
4. Szórjunk a gyümölcsökkel teli üvegekbe egy-egy evőkanál cukrot, vagy ugyanakkora mennyiségnek megfelelő édesítőszert, és dobjunk bele egy-egy negyedbe tört csillagánizst is.
5. Vízforralóban forraljunk vizet, öntsük bele az üvegekbe úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket.
6. Gyors mozdulatokkal csavarjuk rá az üvegekre a fedőt, fordítsuk fejjel lefelé.
7. Száraz dunsztban néhány nap alatt hagyjuk teljesen kihűlni.