© 2020 Foodyny.
 

A Foodyny és az Édes Kettes 9 részes karácsonyi sorozata Liptai Claudiával és Pataki "DonGelato" Ádámmal. A sok személyes történeten keresztül, kicsit jobban megismerhetjük őket, mint házaspár, a sütemények készítése közben pedig számtalan trükköt és praktikát is tanulhatnak a nézők. Tudsz bejglit sütni? És hókiflit? Gyümölcskenyeret, almáspitét, gesztenyetortát, mini fánkot, pogácsát, zserbót? A csokoládéhab megy? Tőlünk mindezt megtanulhatod, és még jól is szórakozhatsz közben. Tarts velünk!

Gesztenye torta
Fehér piskótalap 1 db
4 db tojás
100 g cukor
80 g liszt

Barna piskótalap 1db
4 db tojás
100 g cukor
50 g liszt
20 g kakaópor


Gesztenyekrém
270 g gesztenyemassza
30 g porcukor
5 g cointreau likőr
5 g grand marnier likőr
500 g felvert tejszín
100 g folyékony tejszín 33%
10 g zselatin
50 g víz
Amaréna meggy
Erdeigyümölcs lekvár

Piskóta
a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját kikeverjük a cukor felével, a cukor másik felével felverjük a tojásfehérjét kemény habbá.

gesztenyetorta2

Gesztenyekrém
A gesztenyemasszát egy kevés tejszínnel, a likőrökkel a és a porcukorral egyneműsítjük. A felvert tejszínhabbal elkeverjük. A vízzel elkevert és megduzzadt zselatint mikróban megolvasztjuk. Folyamatos keverés mellet hozzákeverjük a krémhez. Az összeragasztott piskótát a tortaformába helyezzük. Rákenünk egy kis krémet. Belenyomkodjuk a meggyszemeket. Sima csővel ellátott habzsák segítségével a maradék krémet a formába nyomjuk. Hűtőben dermesztjük.

Kapcsolódó cikkünk: ÉdesKettes: A Beigli

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.