2019. több szempontból is fontos dátum a Szécsi Pál rajongók számára. A legendás magyar énekes 75 évvel ezelőtt született és tragikus halálának 45. évfordulója is most jön el. Annak ellenére, hogy Szécsi már lassan fél évszázada nincs az élők sorában, népszerűsége cseppet sem kopik.
Minden érdekes, ami Szécsi Pállal kapcsolatos, így az is, hogy a fiatalon elhunyt énekesnek mik voltak a kedvenc ételei. Ezúttal azt a levest készítettük el, amelyből az előadóművész bármikor szívesen megevett egy nagy tállal. Ez pedig a nyírségi gombócleves.
Hozzávalók:
- leveszöldség
- 35 deka kockára vágott sertéshús
- vöröshagyma
- tejszín
- citrom
- burgonya
- tojás
- liszt
- só, bors
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst. Megpirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik, majd rádobjuk a felkarikázott és felkockázott leveszöldséget. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alacsony lángon puhára főzzük.
Amikor a zöldség és a hús is megpuhult, behabarjuk tejszínnel és egy kevés frissen facsart citromlével.
Közben elkészítjük a gombócot is. A megfőtt burgonyát összetörjük, ráütünk egy tojást és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formázhatóvá váljon. Gombócokat készítünk, amiket belehelyezünk a levesbe és körülbelül tíz perc alatt tökéletesre főzzük.
Forrón fogyasztjuk.
Nincs kedve órákig a konyhában főzőcskézni vagy éppen szívesen hallgatná az egykori sztár csodálatos számait Mujahid Zoltán előadásában? Menjen el 2019. január 31-én Jardienette étterembe, ahol Szécsi Pál kedvenc fogásaiból kaphat ízelítőt, a hangulatot pedig a Megasztár felfedezettje biztosítja.
A ház séfje, Csánky István a következő menüsort állította össze Szécsi Pál kedvenceiből:
A menü
Nyírségi gombócleves
Saltimbocca sertésszűzből, sült dominó burgonyával és tárkonyos jus-vel
Kapros túrós pite vagy mákos guba torta szatmári szilvahabbal
Belépő ára: 8.990 Ft
B menü
Hideg pecsenye kacsamáj zsírjában, üvegcsében
Nyírségi gombócleves
Saltimbocca sertésszűzből, sült dominó burgonyával és tárkonyos jus-vel
Kapros túrós pite vagy mákosguba-torta szatmári szilvahabbal
Belépő ára: 9.990 Ft
C menü
Hideg pecsenye kacsamáj zsírjában, üvegcsében
Nyírségi gombócleves
Mezőségi vajas pástétom sült tejfellel
Saltimbocca sertésszűzből, sült dominó burgonyával és tárkonyos jus-vel
Kapros túrós pite vagy mákosguba-torta szatmári szilvahabbal
Belépő ára: 10.990 Ft
További információk: https://www.facebook.com/events/335093974013584/
Kapcsolódó cikkünk: Emlékezzen Szécsi Pálra mákos gubával!