2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva 12 hónap címet viselő első receptkönyve, az Artbeet kiadó gondozásában, ami a következő évben elnyerte a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, az A’ Design Awards ezüst minősítését ‘grafika és vizuális kommunikáció’ kategóriában, valamint a 2018-as Magyar Fomratervezési Díj egyik kiemelt pályamunkájaként kiállításra került. A megkapó képi világú, nagy formátumú, 360 oldalas kötet a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban. Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér. A könyvet és az abban szereplő további 96 eredeti receptet, keressétek a webáruházunkban!
Ez a recept a könyvben nem található meg.
hozzávalók 1 személyre:
1 avokádó
3-4 szelet füstölt lazac
1-2 tojás
madársaláta vagy vegyes zöldsalátalevelek
1 ek krémes kecskesajt
1 kk wasabi
1/4 lime
Maldon só, frissen őrölt bors
1 kk tökmag
tökmagolaj
igény szerint friss chili
5 perces tojást készítek. Amíg a tojás fő, a meghámozott, kimagozott avokádót felszeletelem, és elrendezem egy tányéron, megcsorgatom kevés lime-lével. Az avokádó mellé pakolom a lazacot, kevés salátalevelet és a lime-gerezdeket. A kecskesajtot elkeverem a wasabival, pöttyöket nyomok belőle a tálra. A megfőtt, meghámozott tojás(oka)t félbe vágva szintén a tányérra teszem. Végül az avokádót és a tojást megszórom a sókristályokkal, őrlök rájuk borsot, az avokádóra extrán durvára aprított tökmagot hintek, végül körbe locsolom a salátát tökmagolajjal. Ha látványosabb mennyiséget szeretnék, akkor egy mélytányérba halmozok sok zsenge salátalevelet, és megcsorgatom az olajjal valamint a lime levével, az itt felsoroltakat pedig feltétként teszem rá. Akinek nem elég a wasabi csípőssége, chilit is darabolhat a salátára.
Éva