© 2020 Foodyny.
 

Ahogyan arról a Foodyny is beszámolt, múlt héten rendezték meg a rendezvénygasztronómiai cégek legrangosabb versenyének, az International Catering Cup-nak a döntőjét Lyonban, a Sirha kiállításon. Magyarországot az Albatros - Expo Catering Kft. csapata képviselte, Kasuba László sous chef, Balázs Gergő séf és Volenter István coach személyében.

A három napos verseny Volenter István szerint nagyszerű élmény volt a magyar csapat számára, akik kihozták magukból a maximumot, ráadásul mivel az elkészült ételeiket a zsűri is dicsérte, pozitívnak értékelik a megmérettetést.

Volenter István a zsűri tagja is volt, így módjában állt mind a 12 csapat versenymunkáját megkóstolni. Véleménye szerint egyáltalán nem vagyunk lemaradva a nemzetközi palettához képest, képesek vagyunk abban a minőségben és látványban prezentálni az ételeket, mint a nemzetközi mezőny többi tagja. Úgy véli, a magyar csapat a többiekkel ellentétben talán kicsit túl is gondolta a menüsort, a finedining irányába próbáltak nyitni, míg a többieknél a klasszikusabb tálalás volt a jellemző.

Bár dobogós helyezést idén nem sikerült elérnie az Albatros-Expo Catering csapatának, a fiúk elégedettek az eredménnyel. A világ legjobbjaival szálltak ringbe,bemutatkozhattak nemzetközi szinten, tapasztalatot szereztek és rengeteget tanultak. Hasonlóképpen vélekedik az Albatros Party Service Kft. tulajdonosa és szakmai vezetője, Hegyi Attila is, aki szerint a versenyen minden helyezésnek súlya van.

- Ez a verseny a catering szakma legrangosabb versenye, amin elindulni is már hatalmas megtiszteltetés volt - tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk: Megkezdte a három napos gasztronómiai versenyt a magyar csapat

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.