A Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható étkezéssel foglalkozó csapatépítő kalandpályával rukkolt elő január végén. A PróbatÉtel névre keresztelt programon keresztül a munkatársak játékos, interaktív formában szerezhetnek információkat a tudatos, környezetbarát étkezéssel kapcsolatban.
A hat állomásos játék során a csoportok megtudhatják, melyik hulladékgyűjtőbe dobjuk a polisztirolt, a harisnyát vagy a szaloncukor csomagolását. Tesztelhetik, mennyire vannak tisztában azzal, melyik gyümölcsnek, zöldségnek mikor van épp szezonja vagy, hogy léteznek-e magyar “superfoodok”; a “Zöld sorskeréken” pedig egy-egy környezetbarát étkezéssel kapcsolatos tanácsot pörgethetnek ki, amelyet egy kihívásként a játék után beépíthetnek a mindennapjaikba.
A csapatépítő megalkotásával az alapítvány célja az volt, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé és a közeg támogatóvá váljon.
Kapcsolódó cikkünk: Divat lett fenntartható éttermet nyitni