A carbonara spagetti a világ egyik legnépszerűbb tésztaétele, ha pedig brie sajttal készítjük, a végeredmény krémesen lágy és különleges aromájú lesz. Ráadásul a sajt gluténmentes, így megfelelő tésztaválasztással a lisztérzékenyek és búzaallergiások is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- egy csomag gluténmentes spagettitészta
- 250 gramm brie sajt
- 200 gramm bacon
- egy kis fej vöröshagyma
- tészta főzőleve
- só, bors
A spagettitésztát főzzük al dentére, közben pedig az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott bacont tegyük egy serpenyőbe, és pirítsuk le. Adjuk hozzá a szintén kockára vágott brie sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Merjünk hozzá nagyjából egy evőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy tökéletes szószt kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, majd a lecsöpögtetett tésztával keverjük össze.
Frissen elkészítve fogyasszuk!
Kapcsolódó cikkünk: Gluténmentes csörögefánk