© 2020 Foodyny.
 

A hétvégén rendezték meg Budapesten a kétnapos Mentes Fesztet, ahol nemcsak az ételallergiások, hanem az egészségtudatos fogyasztók is széles termékválasztékkal találkozhattak. A fesztiválon szakmai előadók érdekes és hasznos információkat osztottak meg a résztvevőkkel, akik kedvükre kóstolhatták a reform- és mentes ételeket.

mentesfeszt1

Kiss Dóri, a gluténmentes élet bloggere a Foodynynak elmondta: szerinte nagyon fontos, hogy az ilyen fesztiválokon is a figyelem középpontjába kerüljön az egyre többeket érintő ételallergia. Úgy véli, az esemény jó lehetőség az érintettek és az érdeklődők számára is, hogy tájékozódjanak például a keresztszennyeződésről a gluténérzékenység esetében. Az eseményen több tucat gyártó mutatta be mentes termékeiket, dietetikusoktól hasznos tanácsokat kaptak, a kerekasztalbeszélgetéseken és szakmai előadásokon pedig érdekes információkkal gazdagodhattak az egyes ételallergiákról és az egészségtudatos táplálkozásról.

mentesfeszt2

Mint ismert, manapság egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával, ételintoleranciával, cukorbetegséggel, így egyre nagyobb az igény a különféle „mentes”, a megszokottól eltérő ételekre. Nekik, és persze a nyitott érdeklődőknek is kedvezett a Mentes Feszt nevű gasztronómiai fesztivál, amelynek vendégei különleges jótékonysági kezdeményezésekben is részt vehettek.

mentesfeszt3

A Református Szeretetszolgálat rohammentőjében a gyermekek újrahasznosított hulladékból készült plüssmacikat kaphattak, szüleik pedig megvásárolhatták az általuk készített maciformájú süteményeket, amelyekkel a szervezetet támogathatták. Találkozhattak még a Patronus Nappali Otthon fogyatékkal élő felnőtt lakóinak kézzel készült termékeivel, valamint a belépőváltással mindenki automatikusan támogatta az SOS Gyermekfalvakat is.

Kapcsolódó cikkünk: Óriási siker! Magyar a világ legjobb gluténmentes pizzája

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.