© 2018 Foodyny.

Köztudott, hogy a bevitt szénhidrát mennyiségének csökkentésével viszonylag rövid idő alatt jelentős súlytöbblettől szabadulhatunk meg. Tudják ezt az olaszok is, akik a sok spagetti elfogyasztása után gyakran úgy döntenek: itt az ideje, hogy mérsékeljék a tésztafogyasztásukat. Ilyenkor a friss zöldségeikhez és az isteni kolbászkáikhoz nyúlnak. Néhány rendkívül egyszerű alapanyagból pedig gyakorlatilag minimális energiabefektetéssel tökéletes vacsorát készítenek az egész famíliának.

fogyokurasolasz2

Hozzávalók:
- egy fej brokkoli
- egy darab édesburgonya
- egy darab sárgarépa
- két-három paradicsom
- egy kis salátacukkini
- lila hagyma
- olasz kolbászkák
- só, bors, zöld fűszerek, olívaolaj

fogyokurasolasz1

A brokkolit szedjük rózsáira, az édesburgonyát és a sárgarépát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel. Daraboljuk fel a paradicsomot és a lilahagymát is, az olasz kolbászkákat pedig szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra. Egy tepsi aljára spricceljünk olívaolajat, minden alapanyagot tegyünk bele, oszlassuk el egyenletesen. Sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá ízlésünk szerint zöldfűszereket, majd a tetejét óvatosan szintén locsoljuk meg olívaolajjal. Tegyük a sütőbe, és nagyjából fél óra alatt süssük készre.

Kapcsolódó cikkünk: Szivárványos tepsis csirke

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.