© 2018 Foodyny.

A Schieber Pincészet Tabu elnevezésű kékfrankos-válogatása a Baranya-völgyi dűlőben fekvő ültetvényen termett öregtőkés szőlőből készült - mondta Schieber-Horváth Anita, a pincészet vezetője az MTI-nek. A kiemelkedően jó évjáratot képviselő bort egy évig érlelték hordókban. A borászat vezetője megjegyezte: a díj bizonyítja, hogy a borvidék egyik zászlóshajójának számító kékfrankosból is lehet csúcsbort készíteni.

tabu

Annak ellenére, hogy Szekszárdon az elmúlt három évben két merlot és egy cabernet-merlot házasítás lett a legjobb vörösbor, Bajkai Zsolt, a Foodyny borszakértője szerint a mostani díj is jelzi azt, hogy Szekszárdon - hasonlóan a többi borvidékhez - egyre nagyobb teret kap a házasításokon túl, tisztán is a Kékfrankos.

- Ennek egyik oka, hogy sokféleképpen lehet hangolni, hiszen bírja a gyümölcsösséget, a fásságot és a savassága is remek. Sokkal több arca van, mint sok más jellemzően vörös szőlőből készült fajtának – magyarázza az Ab Ovo borkereskedés tulajdonosa.

Úgy véli, az, hogy a legjobb vörösbor idén Kékfrankos lett nem meglepő, és várhatóan a jövőben a fajta még nagyobb sikereket fog elérni.

Kapcsolódó cikkünk: A borkóstolás nem egyenlő a lerészegedéssel

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.