© 2018 Foodyny.

Igazi könnyű, tavaszi ebédet készíthetünk nagyjából 15 perc alatt, friss póréhagyma és a kedvenc füstölt sajtunk segítségével. Ráadásul a recept igazán olcsón elkészíthető, négy főre mindösszesen egy ezresbe kerül. A piacon ugyanis 250 forintért tudtunk vásárolni egy óriási póréhagymát, egy zacskó pennét 380 forintért vettünk, az egyik népszerű gyártó füstölt sajtjáért pedig 370 forintot fizettünk.

penne

 

Hozzávalók:

- egy csomag penne tészta

- egy nagyobb póréhagyma

- 15 deka füstölt sajt

- olaj, só, bors

A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Közben felkarikázzuk a póréhagymát, sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a kockára vágott füstölt sajtot és kissé megolvasztjuk. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és tányérokba adagoljuk. Frissen, melegen fogyasztjuk.

Kapcsolódó cikkünk: 10 perces medvehagyma-pesztós penne

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.