© 2020 Foodyny.
 

Az ünnepi asztal elengedhetetlen eleme a főtt tojás, mely akkor a legfinomabb, ha pontosan hat percig fő. Ha pedig igazán különlegesen szeretnénk fogyasztani, két egyszerű hozzávalóval fejedelmi reggelit készíthetünk belőle.

avokadotojas jo

Hozzávalók két főre:
- két tojás
- egy avokádó
- egy kis maréknyi fenyőmag
- só, bors

Az avokádót megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Közben a tojást hat percig főzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a fenyőmagot néhány másodperc alatt. Barnakenyérre helyezzük rá az avokádót, rá a tojásokat, szórjuk meg a fenyőmagokkal, végül sózzuk, borsozzuk.

Kapcsolódó cikkünk: Rózsaszín tojással tegye vidámmá a húsvéti ételsort!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.