© 2020 Foodyny.
 

Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, szerdán Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora – adta hírül az MTI.

feherbor

A magyar bioborok egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, a legnagyobb, egybefüggő bioművelésű terület pedig a Hortobágyon található. Kovács Pál szakértő szerint, tőlünk nyugatra a bio bor presztízse és minősége is évről évre folyamatosan erősödik, amelyet - ha lemaradással is - de a magyar bioborágazat is próbál követni.

dobosi bio 1492 olaszrizling

A 13. bioborversenyen két ország hét borvidékének 10 pincészete képviseltette magát. A fehér borok kategóriájában több bronz és ezüst minősítés mellett négy aranyérem született, a csúcsbor minősítést a Dobosi Pincészet Bio 14,92 Olaszrizling 2016 bora kapta. A vörös borok kategóriájában a zsűri két bornak adott aranyminősítést. Csúcsbor címet kapott a Szászi Birtok Balaton felvidéki Cabernet Franc 2017 bora.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.