© 2020 Foodyny.
 

Találkozzunk május 9-én, a MOM Kultban! A Foodyny garantáltan ott lesz. És Te?

Mi kell a nőnek? – teszik fel a kérdés sokan, a válasz pedig mi sem egyszerűbb: divat, szépségápolás, pszichológia és finom falatok személyre szabva. Ezt mind megkaphatják azok, akik ellátogatnak május 9-én a MOM Kultúrközpontban megrendezésre kerülő első Marionnaud NőComment napra, ahol az egyik tematikus teremben a hazai gasztro-élet színe javával is találkozhatnak.

Színes gasztropaletta egyetlen teremben

Magyarországon gasztroforradalom zajlik – sorra nyílnak és újulnak meg a hazai éttermek, séfversenyeken artnak szakácsaink fergeteges sikereket, fesztiválok során kóstolhatnak bele a hazai és a külföldi turisták mindabba, ami a magyar konyhát jellemzi. Ezúttal azonban túllépünk a gulyáslevesen, hogy a legújabb tredekbe, ételirányzatokba és kulináris titkokba nyerjünk bepillantást.

Az egész napos programfolyam során egymásnak adják a széket a hazai gasztroélet legnevesebb képviselői, hogy előadások és kerekasztal beszélgetések során avassák be az érdeklődőket a titokba. Merthogy titkot mindannyian őriznek: van, aki azt tudja, hogyan lehet Michelin csillagot szerezni, más abban a legjobb, hogy a legdivatosabb éttermeket nyissa meg, megint más pedig divatba hozza a vegán táplálkozást. S hogy mi a közös bennük? Tudják: jól főzni csak szívvel lehet.

nocomment

Nagy nevek, valóra vált álmok

Sass Dani műsorvezető és gasztroblogger által vezetett beszélgetések során tehát mindenről szó lesz, ami a gasztronómia színes palettáján csak fellelhető. A Marionnaud NőComment nap olyan nagyágyúkat sorakoztat fel, mint Mészáros Árpád Michelin csillagos séf, Hlatky-Schlichter Hubert a Kiosk, a Bábel és a Beefbár tulajdonosa, vagy éppen Pauli Zoltán, a PalKonya Panzió és Speiz megálmodója. Mészáros a csillagokig vezető útról beszél majd, Hlatky-Schlichter Hubert a stílusos és legmagasabb minőségű szolgáltatásokat nyújtó éttermek titkába vezet be minket, hogy aztán Pauli rávilágítson arra, hogy egyetlen pillanat elég ahhoz, hogy egy kósza ötletből, egy pici álomból, valóság legyen.

Az álom, luxuskivitelben azonban csak ez után következik a 2019-es magyar Boucuse d’or csapat coach-ának, Segal Viktornak, a parfümséfként tevékenykedő Biró Botond Boldizsárnak a beszélgetése során. Szó lesz itt mindenről, ami a csúcskategóriás fine diningot illeti, miközben olyan érdekességekre is fény derül, hogyan telik egy parfümséf munkanapja.

Gyorsan, egészségesen, hatékonyan

A fine dining után csendesebb vizekre evezünk majd, s a figyelem középpontjába a háziasszonyok, az ételallergiások és a fogyni vágyók kerülnek. Szabó Jucustól megtudhatjuk majd, hogyan kell csupán öt összetevőből fantasztikus ételt készíteni, hogy aztán végig járjuk hazánk bortérképét is. Megtudhatjuk azt is, miből lehet Streetfood ételt készíteni, ahogy belekóstolhatunk abba a kicsit hipszter életérzésbe is, ami ezt az ágazatot övezi. Az angus burgerek után azonban ránk fog férni a diétás tanácsadás is. A kerekasztal-beszélgetésekre olyan hölgyek érkeznek, akik életének szerves részét jelenti a mozgás és az egészséges táplálkozás. Béres Alexandra, sokszoros fitnesz bajnok mellett ott lesz Csipak Emese műsorvezető is, aki későn érőnek mondható, hiszen csak 40 felett kezdett el a testével komolyabban foglalkozni. Persze ez olyannyira jól sikerült neki, hogy azóta sorra nyeri a világversenyeket. Megismerkedhetünk Amásy Csillával is, aki a gerinc egészségének megőrzésére hívja fel a figyelmet, közben pedig Soltó Kriszta segítségével feltárják a jóga jótékony hatásait is. Mindezeken túl pedig olyan hatékony diétákat is bemutatnak majd a résztvevők, amik segítségével mindenki garantáltan megtalálja az életviteléhez leginkább passzoló étrendet, hogy a közelgő bikiniszezont nyugodt szívvel várhassa.

Bővebb információért látogass el az esemény Facebook oldalára!

Jegyvásárláshoz kattints ide!

 

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.