6. Leveles zöldek
Tegyünk egy maroknyi spenótot a reggeli turmixba, vagy használjuk egészséges salátánk fő alkotóelemeinek a leveles zöldeket, mivel azok magas koncentrátumban tartalmaznak A, C, E és K vitaminokat, de különösen gazdagok ásványi anyagokban, rostokban, vasban, magnéziumban és antioxidánsokban.
7. Étcsokoládé
A kiváló minőségű étcsokoládé fogyasztása meglepően sok egészségügyi előnnyel jár, javítja a közérzetet, segít a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, természetes energiát biztosít, hozzájárul szemünk egészségének megőrzéséhez, és optimális szinten tartja a koleszterint.
8. Káposztafélék
A káposztafélék, így például a hagyományos káposzta, a kelkáposzta, a brokkoli és karfiol úgynevezett szulforafánt tartalmaz, ami csökkentheti a rák és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, javíthatja a szív egészségét, segíthet az emésztésben és véd a káros UV sugárzások ellen.
9. Kávé vagy tea
A kávé és tea rendkívül gazdag antioxidánsokban, ráadásul serkenti az agyi sejteket, csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát. A tea hozzájárul szívünk egészségének megőrzéséhez, mindezeken túl pedig segíthet a fogyásban, valamint erősítheti az immunrendszert.
10. Bármi, ami jókedvre derít
A dietetikusok szerint nem csak azok az élelmiszerek fontosak, amik a testünket táplálják, hanem azok is, amik a lelkünket, hiszen ezek hozzájárulnak mentális egészségünk megőrzéséhez. Azt javasolják igyunk egy pohár bort, kortyoljunk a kedvenc kávésbögrénkből, vagy éppen gyújtsunk gyertyát a vacsoraasztalnál és engedjük el a hétköznapi stresszt, étkezés közben.
The Daily Meal nyomán
Kapcsolódó cikkünk: Finom és egészséges a lila kenyér