© 2018 Foodyny.

Kopi Jahe. Így hívják az indonézek kedvelt kávékülönlegességét, mely a feketekávén kívül gyömbérrel és cukorral készül. azok azonban, akik az igazán fűszeres italokat kedvelik, tovább fokozhatják az ízvilágát fahéjjal vagy akár szegfűszeggel is.

kopijahe

Hozzávalók:
- őrölt kávé
- friss gyömbér
- cukor
- fahéj és szegfűszeg ízlés szerint

Egy kis lábasba tegyünk két evőkanál őrölt kávét, egy kis darab friss gyömbért, egy késhegynyi fahéjat és egy szem szegfűszeget. Öntsük fel két deci vízzel és lassú tűzön forraljuk fel. Adjunk hozzá egy kávéskanálnyi cukrot és addig főzzük, amíg az teljesen fel nem olvad.

Húzzuk le a kávét a lángról és hagyjuk öt percig pihenni. Szűrjük le, majd frissen fogyasszuk.

Fotó: Suara

Kapcsolódó cikkünk: Gondolná? A joghurt remekül passzol a kávéhoz!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.