Különös módon a bőrünk egészsége szempontjából nem csak az számít, hogy mivel ápoljuk arcbőrünket, hanem az is, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk. Vannak ugyanis olyan tápanyagok, amelyek kifejezetten elősegítik a bőr természetes szépségének megőrzését.
Ilyen az A-vitamin, más néven béta-karotin, mely fokozza a bőr ellenállóképességét, az omega-3 zsírsavak pedig csökkentik a bőrben jelen lévő gyulladásokat. Az E-vitamin védi a bőr barrier rétegét, a C-vitamin pedig elősegíti a szervezet kollagén termelését, így késlelteti az öregedés jeleinek feltűnését.
Összegyűjtöttünk öt olyan élelmiszert, mely esszenciális vitamin és ásványianyag taralmának köszönhetően csodákat tehet az arcbőrrel.
1. Az avokádó A, D és E-vitaminban bővelkednek, így eredményesen támogatja a bőrt, valamint hozzájárul a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához is.
2. A bogyósgyümölcsök antioxidánsban gazdagok, így csökkentik a bőrgyulladást és üde, egészséges színű arcbőrt biztosítanak.
3. A brokkoli számos hasznos tápanyagot tartalmaz, különösen gazdag C-vitaminban, így támogatja a bőr kollagén termelését.
4. Az étcsokoládé szintén kiváló antioxidáns-forrás, így csökkenti a bőrben jelenlévő gyulladásokat, és segíti a sejtregenerációt is.
5. A tojások fehérjetartalmuknak köszönhetően eredményesen támogatják a C-vitamin jótékony hatását, így egy tál brokkoli főt tojással felérhet egy kollagén-bombával a szervezetünk számára.
Kapcsolódó cikkünk: 10 élelmiszer, amiből mindennap kellene enned