© 2020 Foodyny.
 

A kávé olyannyira a mindennapi életünk részévé vált az elmúlt évszázadokban, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mekkora utat tesz meg, és milyen áldozatokat hoznak érte, míg a csészénkben landol.

specialitykavezo1

A speciality kávézók éppen ezért különlegesek, hiszen ezeken a helyeken a legnagyobb tisztelettel és szakmai alázattal fordulnak az alapanyag felé. Összegyűjtöttünk további öt okot, hogy mi miért imádunk ilyen jellegű kávézókba járni.

1. A speciality kávézókban magasan képzett baristák dolgoznak, így minden különleges kávéfajtából ki tudják hozni a maximális ízélményt.

2. Számos kávékülönlegességet megkóstolhatunk, és rengeteg érdekességet megtudhatunk a termőterületekről, vagy éppen azokról az emberekről, akiknek a munkája révén, a kávészemek hazánkba érkezhettek.

specialitykavezo2

3. Garantáltan kiváló minőségű kávékat fogyaszthatunk, és nem kell kompromisszumokat kötnünk sem az elkészítésével, sem az ízesítésével kapcsolatban. Azt kapjuk, amit várunk.

4. A speciality kávézók nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, újrahasznosított alapanyagokat használnak és minden lehetséges módon törekednek arra, hogy az ökológiai lábnyomukat csökkentsék.

5. Ezeknek a helyeknek különleges hangulata van, ahová az ember szívesen betér újra és újra, hogy a mindig más ízekkel, aromákkal ismerkedhessen meg.

Kapcsolódó cikkünk: Tíz érdekesség a kávéról

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.