© 2018 Foodyny.

cseresznye-szezon kezdetén készítsünk egy igazi hűsítő finomságot, ami ráadásul tej és gluténmentes is, így az ételallergiások számára is tökéletes desszert lehet.

cseresznyesorbet

Hozzávalók:
1 kilogramm cseresznye
1 csésze víz
2/3 csésze cukor
1 kávéskanál friss citromlé

Elsőként magozzuk ki a cseresznyét és húzzuk le a héját. Egy kis lábasba tegyük bele a megtisztított gyümölcsöt, adjuk hozzá a kimért cukrot, vizet és citromlevet. Főzük 15 percen keresztül alacsony lángon, majd turmixoljuk össze. Öntsük át a masszát egy műanyag tálba és hagyjuk kihűlni. Ezt követően tegyük a mélyhűtőbe és fél óránként keverjük át addig, míg el nem éri tökéletes állagát.

Kapcsolódó cikkünk: Ez a Balaton legjobb fagyija!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.