© 2020 Foodyny.
 

Kifaggattuk a Római-part egyik hekksütőjét, mi a titka ellenállhatatlan sülthalának. Öt pontban gyűjtöttük össze, mire érdemes odafigyelni.

hekk

1. Amennyiben mirelit halat használunk, sose olvasszuk ki mikróban, sőt, ebben a kánikulában az sem tesz jót a halnak, ha a konyhapulton hagyjuk kiengedni. Tegyük be a hűtőbe a hekktörzseket, így lassan, kíméletesen tud kiolvadni.

2. Mielőtt beleforgatnánk a paprikáslisztbe, konyhai törlőkendővel itassuk le róla a nedvességet, így a bunda rátapad majd és nem fog felázni.

3. A hekktörzset egészen a gerincig vagdossuk be másfél-centinként, és csak ezt követően sózzuk be alaposan. A trükk lényege, hogy a só az irdalásokba is bejut, így a hal még ízletesebb lesz.

4. Fehérliszt helyett kukoricalisztet keverjünk el a pirospaprikával és egy kevés borssal, így a kész hekk nem csak gluténmentes, de fantasztikusan roppanós is lesz.

5. Ne süssük 10 percnél tovább, ugyanis akkor kiszárad és megkeményedik a hal.

Kapcsolódó cikkünk: Így készül a tökéletes strandlángos

Szállást keresel? Foglalj gyorsan, egyszerűen a szallas.hu-n! (x)

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.