© 2020 Foodyny.
 

Nem kell a nyaralásról lemondanunk azért, mert gyermekünk született, van azonban néhány dolog, amire táplálása során az úton, és a vakáció ideje alatt oda kell figyelnünk - mondja a Foodyny által megkérdezett védőnő. A szakértő javaslatai alapján pontokba szedtük ezeket.

babautazik

- A baba tápszerét mindig ásványvízből vagy felforralt és visszahűtött csapvízből készítsük el, a folyadékpótlását se biztosítsuk simán a csapvízből.

- Amennyiben hosszú útra megyünk, tápszerét mindig frissen készítsük elő. Etetéskor mindig álljunk meg egy pihenőhelyen, így csökkentjük a félrenyelés veszélyét, ráadásul egy benzinkúton az ételét is meg tudjuk melegíttetni. A repülőtereken szinte minden vendéglátóhely rendelkezik mikróval és készségesen felmelegítik gyermekünk enni és innivalóját.

- Reggel mindig csak az aznapra elengedő ételét készítsük el, és tartsuk hidegen.

- Amennyiben nem tudunk friss, mosott gyümölcshöz hozzájutni, amelyet pürésíteni tudunk a számára, vásároljunk tasakos gyümölcspépet. Ezt uzsonnára és tízóraira is adhatjuk a kicsinek.

- Ha hosszabb ideig tart a nyaralásunk, érdemes az első napon friss zöldségeket és csirkehúst beszereznünk a számára. Ezeket feldarabolhatjuk, adagonként bezacskózva pedig a mélyhűtőbe tehetjük. Szükség esetén nincs más dolgunk, minthogy kivegyünk egy tasakot, hogy aztán párolóedényben, vagy a mikróban, pillanatok alatt el tudjuk készíteni számára a főzeléket.

- A nyaralás és a kánikula ideje alatt különösen figyeljünk arra, hogy gyermekünk elegendő folyadékot igyon. A hozzátáplálás megkezdését követően már ásványvizet, higított gyümölcslevet, valamint cukor és koffeinmentes teát is adhatunk neki, így megelőzhetjük azt, hogy a kicsi szervezete dehidratálttá váljon.

Kapcsolódó cikkünk: Hozzátáplálás a világban

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.