© 2020 Foodyny.
 

A sárgabarack szezonja minden évben viszonylag rövid, ám annál intenzívebb. Mire ugyanis észbe kapunk, hogy a piacokon megfelelő áron érhető el az ízletes gyümölcs, már azon kell gondolkodnunk, hogy milyen lekvárt készítsünk belőle. Idén érdemes levendulával párosítani, az eredmény pedig egy igazán különleges dzsem lesz.

levendulasbaracklekvar

Hozzávalók:
- 3 kilogramm sárgabarack
- 4 teáskanálnyi szárított levendula
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- 3/4 kilogramm cukor
- gézlapok

A gézlapokból képezzünk kis kosarat, tegyük bele a levendulát, csomózzuk össze és rakjuk félre. A barack héját húzzuk le, egy tálban botmixerrel pürésítsük.

Tegyük fel a tűzre, adjuk hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet, majd helyezzük bele a levendulával teli gézkosárkát. Közepes lángon addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz a lekvárunk. Ekkor eltávolítjuk belőle a gézt és előre sterilizált üvegekbe merjük. Az üvegek tetejét alaposan rászorítjuk, pár percre fejjel lefelé fordítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kapcsolódó cikkünk: Bazsalikomos eperlekvár az idei szezon sztárja

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.