© 2018 Foodyny.

Az édes, pikáns csatni, tökéletesen illik sonka és sertéshúsok mellé.

barack csatni

Hozzávalók:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 20 deka sárgabarack, apróra vágva
- 50 gramm mazsola
- 1 teáskanál reszelt friss gyömbér
- 1,50 deci ananászlé
- 1 evőkanál almaborecet
- 2 evőkanál barna cukor
- só, bors

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pirítsuk üvegesre. Tegyük hozzá az összes többi alapanyagot és alacsony lángon 20 percig főzzük. Mikor a csatnink besűrűsödött, merjük kis tálba és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Sülthúsok és sonka mellé kínáljuk.

Foodyny TIPP: Készítsünk belőle nagyobb adagot, s miután besűrűsödött a massza, merjük sterilizált üvegekbe. Fordítsuk pár percre feljel lefelé, majd tegyük száraz dunsztba. Amikor kihűlt, mehet a kamra polcára, ahol felbontás nélkül egy évig is eláll.

Kapcsolódó cikkünk: Csajpraktika: Ízesített alkoholok ajándékként

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.