A Nestlé megtalálta a módját annak, hogy cukor hozzáadása nélkül alkosson édes csokoládét. Úgy tudni, a gyártás során a kakaóbab maradékanyagára támaszkodnak az édesítéshez, így a végeredmény természetes ízvilágú és egészségesebb csoki lesz.
Az élelmiszeripari vállalat a Bloomberg.com értesülése szerint egy szabadalmaztatott technikát alkalmaz a kakaóbab természetes cukortartalmának kinyerésére. Japánban már most ősszel ezzel a metódussal gyártott KitKateket kezdenek majd értékesíteni. A csokoládék 70 százalékos kakaótartalmúak lesznek, és nem tartalmaznak hozzáadott cukrot sem.
A hírek szerint a Nestlé ugyanezt a folyamatot használja majd fel a jövőben a tej- és fehércsokoládéik gyártása során is. Az új innováció oka feltehetően az, hogy a kormányok és a fogyasztók egyre nagyobb nyomás alá helyezik az élelmiszeripari szereplőket, hogy egészségesebb termékeket állítsanak elő – így kívánják elérni azt, hogy érdemben csökkenhessen az elhízottak és a cukorbetegek aránya a világon.