© 2020 Foodyny.
 

Óriási magyar siker a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díjának számító, Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design döntőjében New Yorkban. A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett versenyben a Varró Zoltán dizájner által tervezett Mystery Hotel Budapesté lett a legjobb európai luxus lobbi.

November 11-én nagyszabású gálavacsorán, a New York-i Ciprianiban adták át a 39. Gold Key Awards elismeréseket a világ legszebb szállodáinak. Magyarországot egyedüliként Varró Zoltán dizájner és csapata képviselte, akik egyszerre két kategóriában - Legjobb Luxus Lobbi és Legjobb Luxus Vendégszoba - is a finalisták közé kerültek legutóbbi munkájukkal, a Mystery Hotel Budapesttel.

A fináléba jutás önmagában is óriási eredmény, pláne úgy, hogy a szállodát eredetileg Upscale kategóriában nevezték, ám a verseny szervezői felminősítették és a Luxury kategóriába sorolták.

Varró és a Mystery Hotel Budapest végül a legnagyobb sikert a különleges kialakítású recepcióval és a lenyűgöző, The Great Hall elnevezésű lobbival érte el, mely utóbbi egyedülálló elegye az étterem, bár és lobbi funkcióknak. A koncepció egyedüli európaiként második lett a világ összes lokációját tömörítő Legjobb Luxus Lobbi kategóriában, közvetlenül a kategória győztes bankoki Waldorf Astoria után.

mystery dij

- Hatalmas dolog, hogy a legjobbak között voltunk. Csak amerikai és egy sanghaji iroda nyert, rajtunk kívül más európai iroda nem volt a finalisták között. Azt mondták, hogy “...nehéz volt eldönteni, hogy Meryl Streep vagy Glenn Close kapja az Oscar-t...”, mert a finalisták között a világ legjobbjai vannak, ahol már szinte egyáltalán nincs különbség. Éppen ezért hatalmas vita folyt, hogy kategóriánként 1-1 munkát meg tudjanak nevezni győztesnek. Felemelő az érzés, hogy a világ élvonalába tartozunk, ráadásul a Luxus Lobbi kategóráiban egyedüli európaiként! – mondta Varró Zoltán.

Fotók: Jancsó Gergely // www.gregimages.com

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.