A sütőtökkel kapcsolatban azt gondoltuk, hogy már mindent láttunk, de egy amerikai étterem most alaposan rácáfolt erre.
Simon Davies, a Grant Achatz séfje egy teljesen átlátszó tökpitét alkotott, amit ő és később az étterem is közzétett az Instagramon. Sokan hitetlenkedésüket fejezték ki az egyedi alkotás kapcsán, de Davies a hozzászólásokban elárulta a "titkot".
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A hozzávalók tök, fahéj, gyömbér és szegfűszeg, bár valószínűleg otthon senki sem fog nekifutni az elkészítésének. Már csak azért sem, mert Davies állítása szerint a pite tök desztillátumból készült. Ezt pedig egy "rotovap" elnevezésű géppel készítik, amely tiszta folyadékot hoz létre bármilyen étel aromájával, amit beletesznek. Azaz hiába néz ki úgy, mint egy átlátszó, vízből készült zselé, valójában sütőtök íze van.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon