© 2020 Foodyny.
 

bacon avocado salata

Elkészítési idô 20 perc

Elkészítése: 4 fôre: 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 zacskó szarvacska tészta/ vagy egyéb más tészta ízlés szerint
  • 5 szelet szalonnát, 
  • 2 avokádó, hámozott és kockára vágott
  • Só, bors izlés szerint
  • 2 teáskanál friss kakukkfű

A dresszinghez:  

  • 3/4 light majonéz
  • 1/4 csésze frissen préselt citromlé
  • 1 1/2 evőkanál citromhéj
  • 1 evőkanál cukrot
  • 1 teáskanál friss kakukkfűlevél
  • 1/3 csésze Olivaolaj 

Elkészítése:

Először készítsük el a dresszinget, keverjük össze egy tálban a majonézt, egy citrom levét, a cukrot, a citrom héját a kakukkfűvel, adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.

Keverjük össze habverővel, és lassan adagoljuk hozzá az olivaolajat, majd tegyük félre.  Egy nagy edényben forrásban lévő sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagolás utasításai szerint. 
Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes magas hőmérsékletre, adjuk hozzá a szalonnát és süssük, amíg barna és ropogós nem lesz, körülbelül 6-8 percig. 

Egy nagy tálban minden alapanyagot keverjünk össze, a dresszinggel együtt. Melegen tálaljuk, kakukkfűvel díszíthetjük.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.