Ennek az aprócska kis keksznek az ötlete teljesen véletlenül született meg. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy recept, amit kipróbáltam és nem olyanra sikerült a sütemény, mint ahogyan az le volt írva. Ezért második nekifutásnak már átalakítottam a receptet és így született meg ez a csodálatos és finom aprócska kis keksz.
Hozzávalók:
Krém:
Elkészítés:
A tojásfehérjét, a cukorral, a fahéjjal és a vanília kivonattal verjük kemény habbá. Ezután óvatosan keverjük bele a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket. Egy nagyobb tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd fogjunk egy kisebb pogácsaszaggatót, kanalazzunk a formába kb. 1 teáskanálnyi tésztát és vizes újjal nyomkodjuk le, végül óvatosan emeljük fel a szaggatót. Így kör alakú kis kekszeket kapunk.
Süssük kb. 15-25 percig 170 fokon. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg.
A krémhez keverjük el a hozzávalókat, majd ezzel töltsük meg a kihűlt kekszeket.
Tegyük hűtőbe és hagyjuk min. 24 órán keresztül pihenni. Ekkora szépen összepuhulnak a kekszek.
Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu
Kapcsolódó cikkünk: Kókuszos narancsos keksz (Gluténmentes)