© 2020 Foodyny.
 

almaskenyer

Az eddigi legjobb gluténmentes és vegetáriánus almás sütemény, amit valaha ettem és készítettem. Bátran fogyaszthatják gluténérzékenyek, hiszen rizsliszt és kölesliszt van benne, illetve a vegetáriánusok is, mert a tojás helyett chia magot használtam.

Hozzávalók:

  • kb. 8 nagyobb alma megpucolva
  • 1 csésze mandula tej
  • 3/4 csésze méz
  • 1/4 csésze olvasztott kókuszzsír vagy extra szűz olívaolaj
  • 1/4 csésze chia mag
  • 1 evőkanál vanília kivonat

Száraz hozzávalók:

  • 250 g kölesliszt (ha nincs, akkor 1 csésze kölest daráljunk le)
  • 200 g rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • teáskanál őrölt fahéj

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
6 db nagyobb megpucolt almát (kb.450 g) pépesítsünk össze (botmixer segítségével), majd adjuk hozzá a mandulatejet, mézet, olvasztott kókuszzsírt vagy olívaolajat, a chia magot és a vanília kivonatot. Ezeket jól keverjük össze.
Egy másik nagy tálba tegyük a száraz hozzávalókat, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az almás keveréket.
Öntsük a keveréket egy téglalap alakú, sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére helyezzünk vékony szeletekre vágott almát, locsoljuk meg egy kis mézzel és 45 - 55 percig süssük aranybarnára.

 

Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.