Egy újabb klasszikus torta formába öltve. Ellenállhatatlan, minden korosztálynak, minden alkalomra.
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
A piskótát elkészítem. A tojásokat nagy fokozaton kikeverem a vízzel és cukorral, majd ha jó habos, leveszem a alegalacsonyabb fokozatra és óvatosan hozzáadom a lisztet. Kivajazott és kilisztezett formába teszem, 20 perc alatt 175 fokon készre sütöm.
A krémhez egy normális tejberízst főzök a tej és a kerekszemű (ez fontos) rízs segítségével, ebbe a vaníiliarudat is beleteszem, természetesen kikapargatom előtte a magokat és az is belekerül. Főzök még egy pudingot is, és a kész tejberízst beleforgatom. Kellően hidegre kihűtöm. Ha minden kihűlt, összállítom a tortát. A piskótát megkenem a krémmel és gyümölcsökkel díszítem, illetve rózsával. Extrának eperlekvárral is megkenheted a piskótát a krém előtt, úgy még finomabb. :)
Forrás: http://suticakes.blog.hu