© 2022 Foodyny.

Minden nemzetnek meg van a saját ízlése, mi magyarok például szinte mindenbe paprikát teszünk. Ez nem túl kreatív, ellenben a japánokkal, akik sosem féltek újítani. Ők a szemetgyönyörködtető tálaláson kívül az ízekkel is igen kreatívan bánnak. Szeretik például együtt enni az édeset a sóssal, ami néha igen bizarr ételkreációkat eredményez. Mutatunk is ezek közül párat:

Zöldteás csokiba mártott eper
Egyszerre sós és édes, a japánok nagyon szeretik, ez nekik a nasi.

Samuraj hamburger
Véres szamurájnak is hívják ezt a furcsa kinézetű hamburgert, ami arról híres, hogy az édeskés íze mellett annyira sós és csípős, hogy gyakorlatilag mindenki sír tőle....

Hachinoko
Ez egy tipikus japán előétel, a rántott méhlárvákat édeskés szószba mártogatva ajánlott fogyasztani. Állítólag olyasmi íze van, mint a narancsos csirkének.

Kit Kat pizza
Ezt a fogást egy echte olasznak senki ne merje megmutatni, mert agyvérzést kap szegény. A csokis pizza édes is sós is...ezenkívül nem lehet mondani róla semmit.

Táncoló halak
Shirouo No Odorigui (Dancing Ice Fish) azaz táncoló halak a neve ennek az ételnek, ami minden japán halpiacon megtalálható. Aki már evett ilyet azt mondja, igazán frissítő élmény, ahogy ficánkolnak, „táncolnak” a halak a szájüregben. Az igazi ízélményt akkor kapja, ha friss mangót falatozunk mellé.

 

ZsÉ

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.