© 2020 Foodyny.
 

Aki hajdan a belgiumi Turnhout városban álló T'Spookhuys étterembe indult vacsorázni, fel kellett készülnie a legrosszabbakra. A tulajdonosoknak, Karl Hendrixnek és Bjotn Leysnek nem titkolt szándéka volt egy olyan helyet létrehozni, ahol a vendéget a félelemtől kiveri a jeges veríték.

rettegés1

Egy kísértetkastélyba invitálták az extrém élményre vágyókat, akik megtapasztalhatták mindazt, amit horrorfilmekben láttak. Az éttermet egy lepukkant épületből hozták létre, amelyet persze felújítottak, a kinézete mégis lidérces. A kert, ahol áll, már jelezte, nem akárhova érkezett a vendég: a kedvükre burjánzó növények temetői hangulatot teremtettek,az épülethez vezető kopott utat pedig ijesztő szobrok szegélyezték. A faszerkezetes kastély egy középkori, nagyobb fogadóra hasonlít, de korántsem csak ez maradt meg a vendégek emlékezetében.

rettegés2

A külsőségeken túl rejtett technikákkal dobták fel az élményt. Az ajtók természetesen vészjóslóan nyikorogtak, a falakon rémes szörnyeket ábrázoló festmények díszelegtek, és a plafonról időnkét szállingózó füst keltett félelmet.Az ódon szobrok és a halálfejes motívumok tulajdonképpen mindenhol uralták a teret, és nem volt olyan pokolfajzat, akit ne fedeztünk volna fel valahol. A boszorkányok, vámpírok, méregkeverők portréi csekélységnek tűntek amellett, hogy némely festmény véletlenszerűen meg is mozdult. Az ódon szobrok és a halálfejes motívumok, pokolfajzatok mindenhol uralták a teret, amelyben frappánsan elhelyezett, kopott gyertyatartók és megsárgult könyvek tervezett összevisszasága fokozta a hatást.

rettegés3

Az étlapon is olyan ételek szerepeltek, amelyek megdöbbentő alapanyagokból készültek, mint a sárpita, a féregtál, a kupában felszolgált vörösbor pedig egy csupor vérre emlékeztetett. A leves koponyában tálalva érkezett, és a húsos ételeknél néha szétmarcangolt cafatokat kaptak a vendégek. A személyzet külseje is a helyhez igazodott: a pultnál például talpig feketébe öltözött felszolgáló strázsált, kötelezően faarccal, mások szakadt, foltos ruhákban kószáltak.

Összességében annyira eltalálták a dolgot, hogy már legendák keringtek az étteremről, sokan még bűnös szertartások színterének is tartották.

2008-ban bezárták a borzongató helyet, a kert és az épület pedig azóta turistalátványossággá vált.

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.