© 2020 Foodyny.
 

Csontig hatoló hideg és dermedt környezet jellemzi azokat a speciális hoteleket, ahol szó szerint jégre teszik a vendégeket. A világ számos pontján divat lett a jéghotel, de ez nem is csoda, hiszen a különlegességekért szívesen fizetnek. A furcsaságához hozzátartozik, hogy többnyire egynyári, azaz egytéli építményekről van szó, mert a hotelek nagy része nyaranta elolvad, majd a téli szezonban újraépítik. Csodálatos remekműveket hoznak ilyenkor létre, számos szakember, jégszobrász, építész dolgozik az épületeken. A hideg miatt a beállított hótömbök tulajdonképpen egy éjszaka alatt betonkeménységűre fagynak, ennek köszönhetően gyorsan halad az építkezés.

jég1

Az egyik legkülönlegesebb jéghotel az északi sarkkörön túl, a svédországi Jukkasjärviban található. Harmincöt lakosztályával, fantasztikus előterével, gigantikus jégpilléreivel lenyűgöző látványt nyújt. A szálloda rendelkezik egy díszteremmel és egy galériával is, ahol a jégszobrászok remekeit csodálhatjuk meg. Az embert ábrázoló szobrokon át, az állatokat formázó alakzatokig látható ott minden, de van köztük teljesen absztrakt, elvont alkotás is.A tervezők nagy hangsúlyt fektetnek a művek megvilágítására, ami fenségessé, bámulatossá teszi őket.

jég2

A jégvilág korántsem egyhangú, itt minden a vendégek szórakoztatását szolgálja. A jégkápolnában esküvők celebrálására van lehetőség, amit gyakran ki is használnak a fiatal látogatók. A jégszínház is felejthetetlen élményt nyújthat a vendégeknek. A szálloda jégbárjában jégpohárban kapjuk a kontyalávalót, sőt, jégből még társasjátékokat is elhelyeztek. Azt persze mondani sem kell, hogy az italok hűtésével nincsenek problémák, mivel az italtartó vitrin is jégből van. A szabadban megcsodálhatjuk a sarki fényt, vagy kipróbálhatjuk a jégszobrászkodást, de a bátrabbak kutyaszán túrára is elmehetnek. A nyugodtabb szórakozásra vágyók sarki jógát tanulhatnak, vagy egyszerűen csak kimehetnek hóembert építeni.

jég3

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.