© 2020 Foodyny.
 

Áll a bál a Goldman Sachs, amerikai befektetési bank háza táján. No, nem arról van szó, hogy rosszul menne a Wall Street-i mágnásoknak, a pénz jön-megy, a biznisz pörög. Egy belülről jövő támadás azonban sokak agyvizét felforralta, főleg a bank társelnökéét, David Solomonét, akitől az egyik asszisztense éveken át lopta a borait. Nem akámilyen palackokról van szó, a gyűjteményben a világ legritkább, így a legdrágább nedűi sorakoztak. Köztük a francia Domaine de la Romanée-Conti – ebből több üveg is volt – amelyből egyetlen palack hárommillió forintba kerül.

David Solomon asszisztensének, aki egyébként borszakértő, az volt a feladata, hogy a kivételes borokat gondozza, vigyázza, és alkalmanként a főnök a manhattani lakásából a hamptoni pincéjébe szállítsa. Nicolas De-Meyer azonban néha letért a kijelölt útról a két célállomás között, és beugrott egy észak-karolinai borkereskedőhöz, akinek eladott pár palackot.

David Solomon 

Ezzel 2014 és 2016 között pontosan 1,2 millió amerikai dollár, vagyis 312,3 millió forintnyi kárt okozott a górénak.
A lopást Solomon 2016 végén vette észre, és azonnal elbocsátotta az enyveskezű borszakértőt. Persze fel is jelentette Nicolast, aki idén áll a Los Angeles-i szövetségi bíróság elé. Akármi lesz is az ítélet, szegény fickó egy darabig biztosan nem jut kiváló borokhoz.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Magyarországon hirdetik ki a friss Michelin-csillagosokat

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.