© 2020 Foodyny.
 

Gerber Zoltán és felesége mert nagyot álmodni. Lángosos foodtruckot alapítottak Dublinban, és mára már nemcsak a helyi magyarokat etetik az isteni kalóriabombával, hanem az íreket is függővé tették. Az álom pedig nemhogy véget érne, hamarosan folytatódik.

noraslangos1

Értékesítőből lángossütő
Nóra és Zoltán hosszú ideje él külföldön a jobb élet reményében: a férfi közel három évtizede hagyta el Magyarországot, felesége is közel két évtizede él hazájától távol. Kezdetben a dietetikus végzettséggel rendelkező Nóra idősgondozóként tevékenykedett, Zoltán pedig értékesítőként és területi képviselőként dolgozott informatikai cégeknél. Egy napon azonban hiányozni kezdtek nekik a hazai ízek, és a lángos is. Felmérték a piacot, először a kint élő magyarok körében, s mivel igény volt rá, és az ötlet is megvalósíthatónak tűnt, belevágtak a lángossütésbe.

– Gyakorlatilag itt nincs bürokrácia. Túlzás nélkül állíthatom, hogy percek alatt el lehet indítani egy vállalkozást Írországban mindenféle rohangálás és bonyodalom nélkül – meséli Zoli.

Bár a jogi környezettel nem volt gond, azzal tisztában voltak, hogy a foodtruckjuk nem fog egyik napról a másikra berobbanni az ír köztudatba.

noraslangos2

 Mindenki számára jelen lenni

– Sok magyar, szlovák, cseh, román és erdélyi él errefelé, akik ismerik és szeretik is a lángost, úgyhogy nekik különösebben nem kellett bemutatnunk az ételeinket. Mégsem céloztunk meg egyetlen nemzetiséget sem, hanem próbáltunk mindenki számára egyformán jelen lenni és elérhetővé válni – mondja a Nora's langos tulajdonosa.

A repertoárjukban jelenleg hagyományos és töltött lángosok is megtalálhatók. Az írek különösen a sajtos-tejfölös lángos felturbózott változatát szeretik, amire sült szalonna és lila hagyma is kerül, de nagyon keresett a csirkemellel és sajttal töltött változat is. – Aki még nem próbálta a lángosunkat, azzal eléggé nehezen lehet megkóstoltatni, mert az írek ízlése meglehetősen egyszerű és egysíkú – magyarázza Zoltán, majd hozzáteszi: ha azonban egyszer rászánják magukat a tesztelésre, gyakorlatilag függővé válnak.

noraslangos3

 Ez csupán a kezdet

Gerber Zoltánék azt mondják, nagy terveik és nagy reményeik nem voltak a foodtruckkal, de folyamatosan nő az érdeklődés a lángosaik iránt, és a vállalkozásuk is egyre fejlődik.

– Azt mondom, hogy az elmúlt két és fél év tendenciája tökéletes a számunkra, de tisztában vagyunk azzal, hogy még rengeteg munka vár ránk – teszi hozzá a tulajdonos.

A Nora's lángossal azonban még közel sem ért véget a magyar dublini sikersztori. Zoltán és párja hamarosan megnyitja első éttermét és kávézóját is, ahol egészséges ételek lesznek majd az étlapon.

– Hatalmas ugrás lesz, hiszen itt már jóval magasabb szintű ellátást szeretnénk nyújtani a helyieknek – húzza alá, majd hozzáteszi: szeretnék az íreknek megmutatni, hogy egy étteremben jól lehet lakni egészséges ételekkel is, amelyek ráadásul finomabbak is, mint az olajban tocsogó fish & chips.

Itt a cég hivatalos facebook oldala, hogy megtaláljátok őket: https://www.facebook.com/NorasLangos/

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.