© 2020 Foodyny.
 

Eva Katz és Benkovics Tamás három évvel ezelőtt nyitották meg első éttermüket a floridai Sarasota városában. Ma már két étterem tulajdonosai, és sikereik ellenére egyetlen percre sem felejtik el, honnan jöttek.

sarasota1

A Sunnyside Café a belváros szívétől mindössze néhány percre található, és 'casual' étterem lévén, rendkívül hamar nagy népszerűségre tett szert a helyiek és a turisták körében.

– Az étterem egy európai kávézó hangulatát idézi, nyitott konyhával rendelkezik, így lehetőséget ad számomra, hogy beszélgetésbe elegyedjek a vendégeinkkel – mondja Benkovics Tamás séf, majd hozzáteszi, éttermük azért különleges, mert a tipikus amerikai konyha ízeit teszik igazán egyedivé. – Ráadásul mindent helyben, az étteremben készítek el a pitától a vegetáriánus csicseriborsós burgerig, az alapanyagokat pedig mindennap frissen szerezzük be a termelőktől – szögezi le.

sarasota2

Az eklektikus menüsor sokszor magyar ízekkel van fűszerezve, így olyan specialitások is megtalálhatók rajta, mint a gulyásleves, a csirkepaprikás vagy a sós, napraforgómagos kürtőskalács.

– A vaníliafagylalttal szervírozott jegeskávénk egyedülálló a városban, csakúgy, mint a Dobostortánk – teszi hozzá a séf mosolyogva.

A Sunnyside Café a vegák, a vegánok és a gluténérzékenyek fellegvárának is számít, aki ide betér, garantáltan megtalálja a diétájának megfelelő ételsort.

sarasota3

Tamás és Éva azonban mert még nagyobbat álmodni, így tavaly decemberben megnyitotta második éttermét, a Tokajt. Ez az új, kizárólag vacsorát felszolgáló, romantikus hangulatú étterem különleges borokkal és egyedülálló gourmet konyhával várja a vendégeket.

– A névválasztás nagyon fontos volt a számunkra. Éva Szlovákiában született, én Magyarországon, és mindkettőnk hazája évszázadokra visszavezethető borászati hagyományokkal rendelkezik – magyarázza a séf.

tokaj2

Régi álmuk volt, hogy új éttermük a gyökereiket és ezt a fajta örökséget is tükrözze. Persze nem csak a nevében Tokaji az étterem: a vendégek megtekinthetik a hazai borvidékről készült fotókat a falakon és megcsodálhatják a rendkívül ritka, 1910-es évjáratú Tokaji aszút is, amely az étterem dísze.

– De mi is bármikor szívesen mesélünk a hazánkról és páratlan kultúránkról a betérő vendégeknek – teszi hozzá Tamás.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Magyar kürtőskalácsért őrül meg Florida

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.