© 2022 Foodyny.

A bulimia vagy éppen az anorexia nem csak a hétköznapi ember "kiváltsága", arányaiban ugyanannyi étkezési problémával küzdő híres és gazdag ember van, mint amennyi átlagos állampolgár. Régen erre semmiféle bizonyíték nem volt, mára azonban felismerte a világ, mennyire fontos beszélni erről a problémáról. Ha nincs a szőnyeg alá söpörve, talán van esély arra, hogy a túl sokat, vagy túl keveset evő, önmagukat hánytató betegek rájöjjenek, hogy nem jó úton járnak, és képesek legyenek változtatni ezen a veszélyes, rossz szokáson. Íme egy sor olyan híres ember, akinek az evés nem örömöt, hanem állandó gondot jelentett.

Szilágyi Liliána
Elsőként itt egy szomorú, hazai vonatkozású hír:
"A májam, a vesém, az inzulinom és az összes vitaminom és hormonom instabilan működik. Az immunrendszerem gyenge és a bőröm semmilyen védelmet nem képez magának ezáltal. Nem csak, mint élsportoló, de mint egy hétköznapi ember sem vagyok egészséges" - ezekkel a megdöbbentő szavakkal mesél a blogjában Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok magyar úszó. Az máig nem világos, hogy miért borult ki, és miért pont most, az viszont mindenképpen pozitív fejleménynek tűnik, hogy ki mert állni és el merte mondani, mi zajlik benne. Ezzel remélhetőleg máris a gyógyulás útjára lépett.

Oprah Winfrey
A televíziózás leghíresebb és legbefolyásosabb nője egy interjúban elmesélte, hogy szinte egész életében étkezési zavarokkal küzdött. A súlyával sosem volt megelégedve, ezért számtalan nagyon egészségtelen diétát is kipróbált, de persze egyik sem hatott. A végső gyógyulást az elfogadás hozta, amióta nem görcsöl a kilókon, beállt az egészsége szempontjából ideális testsúlyra, és végre boldog.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.