© 2020 Foodyny.
 

Hivatalosan is közzétették a Bocuse d'Or, világhírű nemzetközi szakácsverseny európai döntőjének mezőnyét. A magyar séf, Pohner Ádám és csapata a kétnapos megmérettetés első napján, vagyis június 11-én állhat tűzhelyhez Torinóban.

pohneradam

Az MTI értesülése szerint a világ legnevesebb szakácsversenyére a torinói Gourmet Expoforumon kerül sor 2018. június 11-12 között. Húsz európai nemzet szakácsai mérik össze a tudásukat, a tét pedig nem kevesebb, mint hogy bejussanak a világdöntő tíz legjobbja közé és részt vegyenek a 2019-es lyoni végső összecsapáson.

Június 11-én a magyar csapat mellett versenybe szállnak a lengyelek, a belgák, az izlandiak, a németek, a hollandok, a spanyolok, a franciák, a svájciak és a britek. Másnap az oroszok, a svédek, a horvátok, a finnek, a norvégok, a dánok, az olaszok, a bolgárok, az észtek és a törökök fognak főzni.

bocusedor

Nem maradhatnak el a különleges alapanyagok sem. Mivel a verseny kötelező elemei Piemontból érkeznek, így Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet kell felhasználniuk fogásaik elkészítéséhez.

Pohner Ádámnak, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettesének és Csillag Richárd commisnak tehát nem lesz könnyű dolga, ráadásul a zsűri elnöki tisztét nem más fogja betölteni, mint Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d'Or Europe győztese. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy minden szem a magyarokra szegeződik majd, mi pedig kíváncsian és izgatottan várjuk, hogy ismét fel tudunk-e állni a dobogó legfelső fokára.

FOTÓ: Médiaklikk

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Sirha Budapest 2018

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.