A színésznő jelenleg főállású anyuka, a kisfiával, Mendellel tölti minden idejét. Zsófi – mint mondja – imádja ezt az időszakot, mert amíg otthon van a kisfiával, a konyhában is többet sürgölődhet, amit nagyon élvez. A színésznő autodidakta módon tanult meg főzni, a tudását pedig egy gasztro műsorban csiszolhatta tovább.
– Ma már azt mondhatom, hogy tudok főzni, de bőven van még mit tanulnom – meséli a Foodynynek, Szabó Zsófi. – Tavaly szerepeltem az RTL Klub Konyhafőnök VIP című műsorban. A forgatások előtt egy séf segített az alapok elsajátításában, és a műsorban is rengeteget tanultam, fejlődtem.
Zsófi számára tehát jó iskola volt a televíziós főzés, a tanulást azonban nem hagyta abba:
– Az alapokat a séftől lestem el, leginkább azonban autodidakta módon tanultam meg főzni. Volt, hogy kértem segítséget a családomtól is, de imádok kísérletezni, újítani. Sosem főzök receptből, inkább érzésből alkotok – meséli. – A kedvencem a húsleves, bármikor boldogan megeszem. Sokáig vegetáriánus voltam, akkor is talán egyedül a húsleves íze hiányzott. Ha jól emlékszem, az első főzéseim egyike is a leves volt, és rakott kel. Az a másik favoritunk. Fűszeres, magyaros ételek is gyakran kerülnek az asztalra, de szeretjük az olasz és az ázsiai konyhát is. A szusi nagyon hiányzik, amíg terhes voltam és most, hogy szoptatok tiltólistás, pedig imádom – magyarázza a kismama.
A színésznő napi beosztását természetesen a kisfia, Mendel tempója határozza meg, így szinte képtelenség előre terveznie. Igy van ez a főzéssel is, ha van idő, gyorsan tűzre kell dobni valamit:
– Most a fiunk az első. Amikor épp alszik, akkor gyorsan össze szoktam dobni valamit, de több fogásos menüre most még nincs időm. Miután mindig érzésből főzök, kétszer sosem sikerül ugyanolyanra az étel. Az élet minden területén szeretem a változatosságot. A sütésnél sokkal szigorúbb szabályok vannak, ezért is szeretek kevésbe sütit sütni. Meg nem is vagyunk annyira édesszájúak.
A kismamától természetesen azt is megkérdeztük, hogy mi volt a legkülönlegesebb étel, amit valaha kóstolt. Nem voltunk felkészülve erre a válaszra:
– Krokodilhúst ettem Afrikában. A Celeb vagyok, ments ki innen! és a Nyerő párosban is sok, számomra gusztustalan ételt kellett kipróbálnom. Például az óriás kabócát vagy a nyers halszemet.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Kánya Kata elárulja, miért tanult meg Rozina főzni