A világhálón és poros könyvespolcokon fellelhető libamáj-receptek közül mindben azt írják, tegyünk hagymát, fokhagymát a sütni ítélt májunkhoz, nem is kell mellé más, ettől lesz olyan őrjítően finom étel belőle, amit az evés első falatja után egyszerűen nem lehet abbahagyni. Az újítók azonban már egészen más technikával varázsolják tökéletesre a májat, ilyen Barbara is, aki gyümölcsöt is tesz mellé. Igen, jól olvassák! A májat beteszi egy jénai tálba, leönti zsírral (annyi zsír kell hozzá, amennyi a máj súlya, egy egy kilóshoz, egy kilónyi zsír)aztán jön a meglepetés, egy hámozott banánt egyben, és egy pucolt almát két felére vágva is mellé tesz. Negyven percet ad arra, hogy összesüljenek, aztán kiveszi a sütőből, és máris kész, az állagát tekintve puha, krémes, mégis jól szelhető sült libamáj.
Már csak azt kell megvárni, hogy megdermedjen, aztán mehet is a tányérra.