© 2020 Foodyny.

Hatalmas meglepetésre nem egy ízig-vérig olasz trattoria, hanem egy berlini étterem állította fel a pizzakészítés új világrekordját azzal, hogy 111 különböző ízű sajtot használva sütött egy normál méretű pizzát.

pizza1

A rekordot persze a Guinness képviselője a helyszínen hitelesítette aláhúzva, hogy a Berlin-Charlottenburg-i étterem normál méretű, ám 111 szeletes pizzáján minden egyes szeletnek más volt az íze, így aztán minden feltétel teljesült ahhoz, hogy új rekord születhessen. Az étterem tulajdonosai az előkészületekbe még egy sajtszakértőt is bevontak, aki ellenőrizte a sajtok sokféleségét, hogy még véletlenül se legyen közöttük két egyforma.

Miután a pizza elkészült, és a világrekordot hivatalosan is elismerték, a helyszínen összegyűlt érdeklődők megkóstolhatták a végeredményt. Egyikük úgy fogalmazott, hogy annak ellenére, hogy milyen különleges pizza készült, sem a széle, sem az alja nem volt elégve, az íze pedig tökéletesre sikerült.

pizza2

Úgy tudni, a 111 sajt között olyan klasszikusok is megtalálhatók voltak, mint a mozzarella, az ementáli vagy az edami, de különleges és pikáns rokfort, gorgonzola és pecorino is sült a rekorder pizza tetején.

Korábban egy portlandi pizzéria tartotta a kategória Guinness-rekordját, az ott készített ételen 101 féle sajt szerepelt, igaz, ezt hivatalosan a szervezet egyetlen képviselője sem hitelesítette, így aztán nem is kerülhetett bele abba a nagykönyvbe, amelyben most már a berlini étterem neve arany betűkkel szerepel majd.

Fotó: Bild

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: 23 tonnás volt a legnagyobb pizza

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.