Az automatizált kiskereskedelem és annak előnyei (X)
Elképesztően népszerű a Foodyny olvasóinak körében, a világ legundorítóbb ételeiről szóló összeállításunk. Sokan egyenesen fogyókúrás sikereket reméltek tőle, mások újabb és újabb förtelmes ételötletekkel álltak elő. Nos, nem kellett sokat várniuk: itt van újabb három rémes étel, amelyet garantáltan nem lehet nyugodt gyomorral elfogyasztani.
1. Egyben sült vagy főtt juhfej
Igazi kuriózum Európa számos pontján a juhfej elkészítése. Gyakran füstölik, főzik vagy sütik, hogy aztán a tányérra egyben, az agyvelővel együtt kerüljön. Észak-Európában és a Földközi-tenger bizonyos partvidékein a legínyencebb falatoknak az egyben sült fejen található szemet és nyelvet találják. Fogyasztás során a birkafejről a húst gondosan lefejtik, így végül gyakorlatilag csak a koponya marad.
Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)
2. Denevérleves
Sokakat már a denevér gondolatától is kiráz a hideg, a hölgyek rémálmában gyakran megjelenik az állat, ahogy alaposan belegabalyodik a hajkoronájukba. Nem csoda, hogy el sem tudjuk képzelni, a jószágot bizony el is lehet fogyasztani, méghozzá meglehetősen pikáns leves formájában. Thaiföldön gyakran készítenek gyógynövényes, fűszeres, kókusztejes változatot, de nem egyszer főtt denevérrel dobják fel a gyümölcsleveseiket. Grrr...
3. Surströmming
Külön köszönet jár Dávid nevű kedves olvasónknak, aki egy igazi ínyencségre, a Surströmming konzervre hívta fel a figyelmünket. Őszintén szólva, akkor láttuk először leírva ezt a szót, korábban még csak nem is hallottunk róla, úgyhogy utánanéztünk, mi fán terem ez az étel. A svéd gasztrocsoda nem más, mint erjedt heringek konzerválva. Ha kicsit el akarunk mélyedni az étel elkészítésének művészetében, akkor megtudjuk, hogy fahordóba teszik a frissen kifogott halakat, hogy aztán rohasztani kezdjék valamilyen kétes löttyben. Így pihennek a halak hónapokon keresztül, és amikor már kellőképpen megerjedtek és átható szagot is kibocsátanak magukból, szép kis konzervdobozokba kerülnek, öregbítve a svéd gasztronómia hírét a világban.
GasztroEszti
Kapcsolódó cikkünk: A világ legundorítóbb ételei