Június 11-12 között rendezik meg Torinóban a Bocuse d'Or európai döntőjét, melynek tétje a világversenyre való bejutás. Az első napon tíz ország versenyzői főznek, Magyarország mellett, többek között Lengyelország, Belgium, Franciaország és Spanyolország is ma méretteti meg magát.
A feladat nem könnyű: a csapatoknak 5 óra 35 perc áll rendelkezésére ahhoz, hogy egy vegetariánus tányért és a hústálat készítsenek el, mindegyikből 15-15 tökéletes adagot kell prezentálniuk.
Mint ismert, a versenynek több magyar vonatkozása is van: a zsűri elnöke Széll Tamás, aki 2013-ban jutott be a Bocuse d'Or döntőjébe, ahol a 10. helyen végzett. 2016-ban megnyerte a verseny európai döntőjét, majd a 2017-es lyoni döntőben a 4. helyezést és a legjobb húsétel különdíját szerezte meg. A magyar csapatot pedig Pohner Ádám vezeti, segítője pedig Csillag Richárd. A felkészítésükről Vomberg Frigyes coach-ként gondoskodott.
Kapcsolódó cikkünk: Az első napon főz a Bocuse d'Or európai döntőjén Pohner Ádám