© 2020 Foodyny.

Október 19-22. között rendezik meg a 22. Csabai Kolbászfesztivált, Magyarország egyik meghatározó gasztronómiai rendezvényét. A négynapos eseményen valóban minden a kolbász körül forog majd.

kolbasz1

– A kolbászfesztivál egyfajta eszenciája ennek a vidéki, csabai életérzésnek, amit szeretnénk annak a közel százezer látogatónak megmutatni, akiket a négy nap alatt Békéscsabára várunk – mondja Hégely Sándor fesztiváligazgató, aki szerint nem csak abba kóstolhatnak majd bele a turisták, hogy a csabaiak mit esznek, hanem abba is, hogyan mulatnak és hogyan élnek.

kolbasz2

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár szerint a kolbászfesztivál nem csupán a kulináris értékeket mutatja be jól, de azt is, milyen viszony fűzi az itt élő embereket az állatokhoz, melyeknek húsát feldolgozzák, milyen a viszonyuk az adalékanyag (paprika, fokhagyma) előállításához, a kolbász készítéséhez, tárolásához, megszegéséhez, főzésben való felhasználásához.

kolbasz3

A fesztivál két neves szakmai versenye már korábban lezajlott, a szakmai és médiazsűri döntése alapján az év kolbászkirálya dr. Vincze Gábor békéscsabai pszichiáter főorvos lett, aki az elismerését október 19-én, a rendezvény megnyitóján veheti át. A Krajcsó Pál Emlékverseny győztese pedig Alberti Pál csapata lett.

A fesztivál rendezői minden évben meghívott vendégekkel kívánják színesíteni a programokat, idén Budapest és Thaiföld mutatkozhat be.

Kapcsolódó cikkünk: Eldőlt, ki lett idén a csabai kolbászkirály

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.