A szőlőmagolaj kiemelkedik az olajok között, sokszínű jótékony tulajdonságainak köszönhetően.
Különleges aromájú, zöldes-aranylón csillanó, rendkívüli élettani tulajdonságokkal bíró olaj. Ízét 200°C felett is megtartja, füstpontja 250°C, ezért más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égéstermék keletkezik. Gazdag klorofillban, E-vitaminban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.
Illata dióhoz, mazsolához, feldolgozott szőlőhöz hasonló, kellemes íze és számos előnyös biológiai tulajdonsága miatt is valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják. Már az ókori Egyiptomban használták, de középkori írásos emlékek is leírják, hogy mennyire értékes növényolajnak tartották.
A hideg sajtolással kinyert szőlőmagolaj gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F-vitamin egyik alkotója), klorofillban. Könnyen emészthető és koleszterinmentes.
Magas az E-vitamin tartalma (8-10 mg/100g, ami más olajféléknél magasabb). Az antioxidáns (szabadgyökmegkötő) hatása 18,4-szer jobb, mint a C-vitaminnak, és 50-szer nagyobb, mint az E-vitaminnak.
Külsőleg- belsőleg egyaránt alkalmazható.
Hatásai:
Hatékony kozmetikai szer:
Alkalmazása:
Belsőleg az ajánlott napi fogyasztás egy teás- ,vagy egy evőkanállal, de akár hidegkonyhai ételek készítéséhez és főzéshez is alkalmazható!
Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra- dekoltázsra használhatjuk, majd 20 perc múlva mossuk le. A szőlőmagolajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.
Forrás: http://doktorgodeny.hu