Gnocchi, kolbász, zöldbab, hollandi mártás, fantasztikus íz és látvány. Fél óra alatt elkészíthető, ne hagyd ki!
Hozzávalók: (3 személyre)
a mártáshoz:
Mivel nem volt sok időm, most kész gnocchival dolgoztam, de lehet sajátot is gyártani.
A kolbászt nem túl vékony, fél karikákra vágom, és a baconnal együtt kicsit átpirítom.
Kis vízben 3-4 perc alatt megpárolom a zöldbabot. Forrásban lévő vízbe dobom a gnocchikat, ha feljön a tetejére, kész is. Kiszedem és összekeverem a kolbászokkal.
Megolvasztom a vajat, és hűlni hagyom. A tojássárgákat és a vizet habverővel addig keverem, míg buborékos állaga nem lesz. Vízgőz fölé állítom és tovább keverem, amíg besűrűsödik. Leveszem a gőzről, és lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a vajat. Sóval, borssal, citromlével ízesítem.
A kolbászos gnocchira halmozom a zöldbabot, és a mártással leöntöm.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Bíró Ica: Amit kívánunk, az egészségünkre válik