Zeller, narancs, alma tárkonyos majonézzel. A pikáns ízek kedvelőinek ajánlom.
Hozzávalók:
A zellert, az almát és a narancsot kb. ½ cm-es karikára, majd negyedekbe vágom. 3-4 salátalevelet csíkokra tépek. Az almára citromlevet csöpögtetek, hogy ne barnuljon meg, a zellert pedig sós vízben felteszem főni. Csak pár percre, nem kell, hogy vajpuha legyen.
A mandulát lapokra vágom, és egy serpenyőben kicsit megpirítom.
A majonézt összekeverem a tejszínnel. Citomlével, narancslével, tárkonnyal, egy csipet sóval és kevés cukorral ízesítem úgy, hogy kellemesen pikáns ízt kapjak.
Ha kihűlt a zeller, összekeverem a hozzávalókat, leöntöm a majonézzel, és megszórom a pirított mandulával.
És már kész is ez a pikáns, új ízvilágú majonézes saláta.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Tojástekercs spenóttal és répás-túrós krémmel