Édes, sós, savanykás husi és hozzá egy jó ízű főzelék.
Mikor megláttam a szupermarket polcán a vegyes hüvelyesekből (sárgaborsó, felezett zöldborsó, zöld lencse, sötétvörös vesebab, foltos vesebab, fehér gyöngybab, vöröslencse) álló keveréket, azonnal elcsábultam, pedig tudtam, hogy a gyönyörű színek főzés közben elvesznek, de az íze azért finom lesz.
Hozzávalók:
A hús csontos oldaláról a hártyát egy éles késsel eltávolítom, a fűszersóval megszórom, és egy kicsit állni hagyom. Azért jó levagdosni a hártyákat, mert így ízesebb, puhább lesz a husi.
A mézet, a balzsamecetet és a ketchupot egy tálban összekeverem, majd ecsettel a hús minden oldalát jól bekenem.
Kicsit még pihentetem. Előző este is elkészíthető, és a hűtőben, egy jól záródó edényben tárolható a felhasználásig.
Egy zsírral kikent tepsibe fektetem a húsdarabokat, alufóliával lefedem, és 190 fokon sütöm, kb. 45 percig, időnként locsolgatom. Ha már puha, leveszem a fóliát, és szép kérget sütök rá.
A hüvelyeseket hagymával, sóval, borssal, rozmaringgal megfőzöm, és egy híg rántással besűrítem.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci a menedzserét is megetette