Finom sajtos, tojásos szószba bújtatott füstölt húsos karfiol. Egyszerű, könnyű, laktató egytálétel.
Hozzávalók:
A karfiolt sós vízben félpuhára főzöm, közben a füstölt húst megdarálom.
3 tojás fehérjéből habot verek. Belekeverem a sárgáját, a sajtot, a lisztet, a tejfölt és a megolvasztott, de már nem meleg margarint. Fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval.
Kivajazok egy jénait, és a szósz harmadát beleöntöm. Erre jön a karfiol fele, amit megszórok egy kis Vegetával. A karfiolra terítem a füstölt húst, és ráöntöm a megmaradt szósz felét.
Erre ismét karfiol jön, és a megmaradt szósz.
A tetejére még reszelek sajtot, és 170 °C-on kb. 30 percig sütöm.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu