24 egészséges meglepetés az adventi kalendáriumba
December elsejével megkezdődik az adventi visszaszámlálás.
December elsejével megkezdődik az adventi visszaszámlálás.
A maximalizmus, a tökéletességre való törekvés sokak alapvető tulajdonsága.
Nagyanyáink idejében mindennapos volt a kenyérdagasztás. A kemencék folyton csúcsra jártak, hogy aztán kisebb-nagyobb cipók kerüljenek ki onnan.
Steak késnek hívjuk azokat az eszközöket, amelyeket a mindennapi étkezéshez használunk.
A kovász a jó házi kenyér alapja, melynek elkészítése elsőre nagy kihívásnak tűnik, azonban nagyon megéri elsajátítani a technikát.
A nyaralni vágyók gyakran döntenek úgy, hogy vállalva a fáradtságot és az esetleges kényelmetlenségeket, repülő helyett autóval tesznek meg hosszabb utakat.
Közelegnek az ünnepek, és ilyenkor az étkezések után jellemzően jön a nadráglazítás. De nem csak a túlzásba vitt evés, hanem a stressz, az étel-intolerancia, a bélbaktériumok felborult egyensúlya, vagy krónikus betegség miatt is felpuffadhatunk.
A háztartási hulladék jelentős része élelmiszer-maradék, illetve a főzés során keletkezett hulladék, melyet azonban nem feltétlenül kell a kukába dobnunk.
A konzervdobozok igazán sokoldalúan újrahasznosíthatók, semmiképp se dobjuk ki a kukába.
A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet kap az életünk minden szegmensében, ez alól pedig a vendéglátóipar sem kivétel.